Pałeczki do chrupania
Pałeczki do chrupania
2019-12-06
Czebureki
Czebureki z mięsem
2019-12-08
Szukasz pomysłu na sałatkę do mięsnych lub rybnych dań? Wypróbuj sałatkę z buraczków, jajek i groszku.

Składniki:

  • 2-3 gotowane buraczki
  • 2 gotowane jajka
  • pół puszki groszku konserwowego
  • 3-5 łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

buraczków z groszkiem i jajkiem

1
Jajka pokroić na kilka części. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach i delikatnie odsączyć. Razem z groszkiem dodać do jajek.
1
Wszystko wymieszać z 3-5 łyżkami majonezu (w zależności od preferencji), dodać sól i pieprz do smaku. Świetne pasuje jako dodatek do mięs, śledzia czy kanapek. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.