Czebureki
Czebureki z mięsem
2019-12-08
Sos czosnkowy
Dip czosnkowy
2019-12-09
Dip chrzanowy to rewelacyjny dodatek do przystawek, mięsnych dań czy ziemniaczków. Świetnie się sprawdza jako sos do tortilli i sałatek. Przygotowanie dipu zajmuje tylko parę minut.

Składniki:

  • Mały lub duży kubek jogurtu typu greckiego (w zależności od potrzeb)
  • łyżka tartego chrzanu ze słoiczka
  • kilka rzodkiewek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

dip chrzanowy

1
Rzodkiewkę bardzo drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać jogurt, chrzan, sól i pieprz do smaku i wymieszać. Odstawić na 20-30 minut. Można doprawić ulubionymi ziołami.
2
Podawać do przystawek, mięsnych dań, ziemniaczków. Świetnie się sprawdza jako sos do tortilli czy sałatek. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.