Używamy ciasteczek do optymalizacji pracy serwisu i świadczenia usług na najwyższym poziomie.
Dalsze korzystanie ze strony oznacza zgodę na użycie plików cookies. Dowiedz się więcej:
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
20 Comments
Dziękuję! Uratowałam moją polewę na piernika 🙂
Bardzo się cieszę 😀 Wesołych Świąt!
Zastosowałam wszystkie porady a polewą dalej zaparzoną .czekolada 70% śmietanka 30% łyżka masła
Być może za krótki czas podgrzewania albo wina zastosowanej czekolady, trudno powiedzieć. Na przyszłość polecam taką polewę do ciast i tortów: Polewa czekoladowa
Ja od lat zawsze robię polewę z czekolad i czekoladowych figurek których dzieci nie zjadają. W misce nad gorącą wodą topię margarynę, do tego wrzucam połamane czekolady i mieszam. Co chwilę zestawiam miskę by temperatura nie była za wysoka. Zawsze było bez problemu. Tym razem wyszła katastrofa- kakaowy twaróg z olejem. Próbowałam zblendowac z odrobiną gorącej wody i mleka. Efekt końcowy- kakaowa guma, olej i spalony blender
Czasami niestety nie udaje się czegoś odratować :/ Oby takie przypadki zdarzały się jak najrzadziej 😉 P.S. czy przy dodawaniu gorącej wody, mleko również dodała Pani gorące?
Witam. Dziś pierwszy raz topiłam czekoladę, zwarzyła się i spojrzałam tutaj. Czekolada uratowana. Zastanawia mnie tylko, czy niektórzy potrafią czytać. Wyraźnie jest napisane, że PO dodaniu gorącej wody/śmietanki, PODGRZEWAĆ i mieszać póki się nie połączy wszystko ładnie ^^
Świetnie! Wiele rzeczy da się uratować lub zmienić w coś innego, trzeba tylko trochę cierpliwości i pomysłu 🙂
U mnie to samo. Ta porada nie działa na polewy ze śmietanką.
Myślę, że zawsze warto spróbować, nawet jeśli się raz nie uda. Przy zwarzonej polewie gorzej i tak już nie będzie 😉 A zawsze są szanse, że jednak uda się uratować polewę.
Działa 😊
🙂 🙂 🙂
Dziękuję! Bardzo się przydało i faktycznie działa 😁 pomogło też podgrzewanie w kąpieli wodnej
Super 🙂 🙂 🙂 Bardzo się cieszę 😀
trzeba sluchajcie dodawacie goracej wody duzo (np tej spod miski z kapieli wodnej) ale do skutku, nie wystarczylo 2 lyzki (mialem roztopione 4 czekolady) wiec po dodaniu duzej ilosci wody mieszaniu, cukier ktory nieroztopil sie zdolal sie roztopic, a czekolada ktora sie zeschła przywróciła do aksamitnego stanu
👍👍👍👍
Ja miałam roztopioną 1 czekoladę i dodałam 3 łyżki. Konsystencja w prawdzie była lepsza ale to nie wystarczyło i musiałam dodać jeszcze 2 łyżki. Wtedy była już gładka i gęsta. Naprawdę dobry sposób którego wcześniej nie znałam. Polecam
Cieszę się, że porada się przydała 😀 Pozdrawiam 🙂
Polewa uratowana 👍🏼 dziękuję ! Robiłam dokładnie według przepisu :))
Bardzo się cieszę 🙂 Udanych wypieków!