Kakaowy biszkopt z 4 jaj na dużą blachę
Kakaowy biszkopt z 4 jaj na dużą blachę
2021-09-16
Beziki – mini bezy
Beziki – mini bezy
2021-09-20
Pyszny krem z masą kajmakową i likierem jajecznym. Bardzo szybki i prosty do zrobienia. Krem adwokatowy świetnie pasuje do czekoladowych tortów, bezy, babeczek i rurek z ciasta francuskiego.

Składniki na krem kajmakowy z adwokatem (ajerkoniakiem):

  • 1 puszka masy krówkowej (kajmak), ok. 510 g
  • 300 g masła w temperaturze pokojowej
  • 100 ml adwokata (ajerkoniaku)

Przygotowanie

Krem kajmakowy z adwokatem (ajerkoniakiem)

1
Masło w temperaturze pokojowej ubijać mikserem na wysokich obrotach przez ok. 8 minut na puszystą, białą masę. Następnie zmniejszyć obroty do minimum i dodawać po łyżce masy kajmakowej.
2
Dalej miksując wlewać cienkim strumieniem adwokat (ajerkoniak). Miksować tylko do połączenia składników.
3
Przechowywać w lodówce. Przed podaniem potrzymać krem przez ok. 15-20 minut w temperaturze pokojowej. Krem adwokatowy jest idealny do kostki alpejskiej, bezy Pavlova, rurek, deserów i babeczek. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.