Muffinki dyniowe
Muffinki dyniowe
2021-11-08
Blaty bezowe (spody bezowe) do tortu
Blaty bezowe (spody bezowe) do tortu
2021-11-14
Delikatny i pyszny krem kawowy na bazie bitej śmietany i mascarpone z dodatkiem masy kajmakowej. Bardzo prosty i szybki do zrobienia. Rewelacyjny do lekkich deserów i tortów.

Składniki:

  • 330 ml śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 czubata łyżka cukru pudru
  • 150 g masy krówkowej kajmak
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (w proszku, może być Inka)

Przygotowanie

Krem kawowy z kajmakiem i mascarpone

1
Śmietankę 30%, serek mascarpone, masę kajmakową, kawę oraz cukier puder umieścić w wysokiej misce. Ubijać mikserem przez ok. 30 sekund na średnich obrotach, a następnie przez ok. 4-5 minut na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu.
2
Jedna porcja kremu wystarczy na dwie cieńsze warstwy tortu o średnicy ok. 25 cm. Krem kawowy z dodatkiem masy kajmakowej świetnie się nadaje do deserów z bezą oraz różnych ciast. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.