Paluszki z kurczaka w cieście francuskim
Paluchy z kurczaka w cieście francuskim
2020-01-13
Surówka na przeziębienie (z marchewką i czosnkiem)
Surówka na przeziębienie (z marchwi i czosnku)
2020-01-14
Placki ziemniaczane uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Te chrupiące placuszki mają nawet swój dzień - 13 listopada obchodzimy Dzień Placków Ziemniaczanych. Jedni je jedzą z wytrawnymi dodatkami, inni na słodko. A Ty którą wersję lubisz najbardziej?

Składniki na placki ziemniaczane:

  • 10 niedużych ziemniaków
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 nieduża cebula


  • Dodatkowo:
  • śmietana lub cukier

Przygotowanie

placków ziemniaczanych

1
Ziemniaki oraz cebulę zetrzeć w maszynce do mielenia mięsa lub ręcznie na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na sitko do odcedzenia.
2
Dodać jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Smażyć na oleju do zarumienienia.
3
Podawać ze śmietaną i solą lub z cukrem. Co kto lubi ;) Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.