Szybki sos czosnkowy do przystawek
Szybki sos czosnkowy do kanapek i przystawek
2021-02-02
Róże z jabłek i ciasta francuskiego
Róże z jabłek i ciasta francuskiego
2021-02-04
Robisz ciasto, babeczki lub rogaliki i zastanawiasz się nad polewą? Tym razem proponuję bardzo szybki i łatwy przepis na polewę z białej czekolady. Jeżeli dodatkowo na wierzch posypiesz tartą ciemną czekoladę lub posiekane orzechy, Twoje wypieki będą wyglądać i smakować cudownie :)

Składniki na polewę z białej czekolady:

  • 1 tabliczka białej czekolady (ok. 100 g)
  • 4 łyżki śmietanki 30%

Przygotowanie

polewy z białej czekolady

1
Czekoladę połamać na kawałeczki i podgrzewać razem ze śmietanką w rondelku na słabym ogniu cały czas mieszając. Uważać, by nie doprowadzić do wrzenia. Gdy czekolada się rozpuści, a masa zyska jednolitą, gładką konsystencję, zdjąć z ognia i trochę przestudzić.
2
Gdy polewa przestygnie udekorować nią ciasto, rogaliki czy bułeczki. Na wierzch można posypać posiekane orzechy lub tartą ciemną czekoladę. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.