Wafelki z masą kajmakową
Wafelki z kremem kajmakowym
2021-04-26
Ciasto bananowe z kajmakiem i masłem orzechowym
Ciasto bananowe z kajmakiem i masłem orzechowym
2021-04-28
Odpowiedni poncz do tortu wzbogaci jego smak i sprawi, że blaty tortu nie będą suche. Jednym z moich ulubionych ponczów jest ten z cytryną i brandy.

Składniki:

  • 110 ml wody
  • 30 ml soku z cytryny
  • 20 ml brandy
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 1 płaska łyżka cukru waniliowego

Przygotowanie

PONCZU DO NASĄCZENIA TORTU

1
W kubku wymieszać wodę (w temperaturze pokojowej) z cukrem oraz cukrem waniliowym. Dodać sok z cytryny i brandy. Ponownie wymieszać.
2
Przygotowanym ponczem smarować blaty tortu, zwracając szczególną uwagę na brzegi ciasta. Najlepiej użyć do tego pędzelka kuchennego, ale można też polewać ciasto łyżką.
3
Nasączone blaty odstawić na ok. 30 minut do przegryzienia (można na dłużej), a następnie smarować kremem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.