Krem michałkowy jasny – z białych michałków
Krem michałkowy jasny – z białych michałków
2022-01-10
Krem truflowy z mascarpone
Krem truflowy z mascarpone
2022-01-16
Bardzo szybka i prosta sałatka meksykańska. Wystarczy kilka minut, żeby przygotować pyszną i sycącą sałatkę na imprezę lub jako lunch do pracy.

Składniki na sałatkę meksykańską:

  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół puszki ananasa (najlepiej już pokrojonego)
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 1 mała czerwona papryka
  • 100 g żółtego sera w kawałku
  • ok. 160 g szynki w kawałku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypta czerwonej papryki słodkiej (mielonej)
  • szczypta czerwonej papryki ostrej (mielonej)

Przygotowanie

Sałatka meksykańska

1
Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach lub pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w cienkie słupki lub drobną kostkę. Czerwoną paprykę pokroić w drobną kostkę.
2
Kukurydzę konserwową, czerwoną fasolę oraz ananasa odcedzić (w przypadku ananasa w plastrach, pokroić na kawałeczki). Przełożyć do miski, dodać pokrojoną szynkę, ser żółty oraz paprykę. Przyprawić solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką do smaku.
3
Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
4
Przechowywać w lodówce. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.