Ciasto z agrestem, kajmakiem i kruszonką
Ciasto z agrestem, kajmakiem i kruszonką
2021-07-23
Pasteryzacja. Jak pasteryzować słoiki w wodzie?
Pasteryzacja. Jak pasteryzować słoiki w wodzie?
2021-07-26
Niby zwykła woda, a jednak podana w niezwykły sposób. Naturalne wody smakowe w upalne dni to samo zdrowie i natychmiastowe orzeźwienie.

Składniki na wodę smakową:

  • ok. 20 wiśni(mogą być mrożone)
  • ok. 1 litra wody mineralnej niegazowanej lub wody z filtra
  • 1 cytryna
  • 6-8 świeżych listków mięty
  • kilka borówek amerykańskich
  • opcjonalnie: 3-4 truskawki albo inne owoce
  • kostki lodu
  • drewniane patyczki do szaszłyków

Przygotowanie

Woda smakowa z wiśniami i miętą

1
Cytrynę dokładnie umyć lub wyszorować czystą szczoteczką. Pokroić na plasterki i nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z listkami mięty, borówkami amerykańskimi oraz truskawkami lub innymi owocami.
2
Do szklanek włożyć po kilka wiśni. Dodać patyczki z owocami i zalać wodą. Na koniec dodać po 2-3 kostki lodu. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Witryna jest chroniona przez reCAPTCHA i Google Politykę Prywatności oraz obowiązują Warunki Korzystania z Usługi.